2009-06-30 13:09:51• hírek • Szatmar.ro

Ismét portugállal erősít a CFR

Újabb légiósok érkeztek a Liga1-be, erősít a CFR, az Urziceni és a Steaua.

Szinte minden román labdarúgó csapat megkezdte a felkészülést a következő szezonra és ezzel párhuzamosan komoly erőfeszítést fejtenek ki annak érdekében, hogy kellően megerősítsék kereteiket. Az elmúlt 24 órában három élcsapat, a Kolozsvári CFR, az Urziceni és a Steaua is bejelentette, hogy új játékosokat igazoltak és sajnálatos módon az utóbbi évek trendjét sem szakították meg: a négy újoncból három légiós.

A Kolozsvári CFR természetesen ezúttal is Portugáliából merített és három éves szerződést kötött Emanuel de Jesus Bonfim Evaristóval, azaz„Manuval". A 27 esztendős jobbszélső a Benficában nevelkedett, ám ott nem tudott megragadni, így kölcsönben megfordult az olasz Modenában, a görög AEK Athénban valamint a portugál Amadora és Maritimo csapatainál. Utóbbi gárdában a tavalyi szezonban 25 meccsen egy alkalommal volt eredményes. Mivel sem anyaegyesülete, sem a Madeira-szigeteki gárda nem tartott rá igény, ingyen érkezett Kolozsvárra, ahol évi 150.000 eurót tehet majd zsebre.



Manu frizúrájával is színesíti a CFR keretét


A bajnoki címet nem kis meglepetésre megnyerő Urziceni igazolta le a legismertebb nevet, aki kivételesen román. A kétszeres válogatott Sorin Paraschivról (fotó fent) van szó, aki 1999 és 2007 között játszott a Steauában, majd az olasz másodosztályban szereplő Riminihez szerződött. Mivel az itáliai gárda kiesett a SerieB-ből, Paraschiv hazaigazolt és az Urziceni-ben folytatja pályafutását. Így tesz a mindössze 21 esztendős szlovén középső védő, Boris Mijatovic is, aki a Rudar Velenjét hagyta el a román bajnok kedvéért.

Viszonylag ismert játékost igazolt a Steaua is, aki a kétszeres lengyel Rafal Grzelakot szerződtette. A 27 esztendős szélső, több más klub (Widzew Łódź, Chorzow, Duisburg, Lech Poznan, Pogon Szczecin) mellett szerepelt a portugál Boavistában, legutóbb pedig a görög Xanthi Skodában játszott. A görög élvonalban a tavaly 26 mérkőzésen két alkalommal volt eredményes.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: